Resep Kentang Scalloped

Kentang Scalloped minangka resep klasik sing gampang, cocog kanggo nedha bengi Paskah, Natal, Thanksgiving utawa mung kanggo nedha bengi Minggu.

Ing sajian iki, kentang lan bawang sing wis diiris tipis dilapisi saos krim krasan sing gampang lan dipanggang nganti empuk, emas, lan umpluk. Sampurna kentang!



panggang kentang scalloped ing sajian karo jamu



Klasik Gampang

Kabeh lawuh kentang saka Kentang Panggang Oven kanggo Kentang panggang sing sampurna , ora ana sing ngandhani panganan sing nyenengake kaya krim ing sisih kentang sing wis diiris (kajaba buttery creamy) kentang tumbuk ).

Dadi persis apa Kentang Scalloped? Panginten asale saka Inggris, tembung 'scallop' biasane dadi definisi kanggo ngiris kentang. Kentang sing lancip lan dipotong kanthi seragam dilapisi ing sajian kaserol banjur ditutupi saos krim trikatuka lan dipanggang. Asilé yaiku resep kentang scalloped sing enak iki!



Bahan-bahan

  • Kentang Kentang emas Yukon (utawa kentang abang) duwe kulit sing alus lan ora mbutuhake kupas (bentukane apik). Kentang Russet utawa kentang Idaho bakal bisa digunakake nanging cenderung bubar luwih akeh (nanging isih enak).
  • Bawang Bawang nambah akeh rasa kanggo resep iki lan minangka bahan klasik. Irisan tipis banget.
  • Saos Krim Saos krim cepet digawe nganggo glepung, mentega, susu lan duduh kaldu. Yen sampeyan pengin nambah keju, copot saos saka geni lan aduk nganti sawetara utawa loro keju sing wis dipotong. Bakal lebur saka panas saos.
  • Bumbu Bumbu sederhana ing resep iki kalebu uyah, mrico, bawang, bawang putih. Tambah ing favorit sampeyan kalebu thyme, rosemary, peterseli.

Saos diwutahake irisan kentang ing sajian kaserol

Cara Nggawe Kentang Scalloped

Nggawe kentang scalloped saka awal butuh wektu nanging gampang. Nalika kentang scalloped sejatine ora duwe keju, kadang-kadang kita tambahake sithik!

  1. Irisan irisan kentang & bawang.
  2. Gawe saus krasan (resep ing ngisor iki)
  3. Lapisan kentang, bawang lan saos. Tutup lan panggang.
  4. Copot foil lan panggang luwih sithik, langkah iki nggawe ndhuwur coklat sing enak ing kentang sing wis diiris

PENTING Adhem 20 menit sadurunge disedhiyakake supaya saos kenthel.
Wajan uyah mentah nganggo parsley ing sisih



Tips kanggo Kentang Scalloped Sampurna

  • Irisan kentang roto-roto kanggo mesthekake kentang sing wis diiris wis mateng
  • Gunakake a mandolin supaya gaweyan iki luwih cepet (a $ 25 mandolin kaya iki tugas apik lan bakal ngirit wektu akeh)
  • TO jahe minangka dhasar kanggo a saos krim . Roux mung tegese masak lemak (ing butter iki) lan glepung lan tambah cairan kanggo nggawe saos!
  • Yen sampeyan mutusake nambah keju kanggo saos (sing sejatine bakal nggawe Kentang Au Gratin ) copot saos saka kompor lan aduk 1 1/2 nganti 2 cangkir keju (cheddar / gruyere minangka pilihan sing apik).
  • Mangsa kentang karo uyah lan mrico ing antarane lapisan.
  • Tutup foil nalika dipanggang, iki ngidini kukus lan kentang bakal luwih cepet.

Gambar nduwur sirah saka wajan sing dibakar nganggo parsley

Kanggo Nggawe Kentang Scalloped Sadurunge

Supaya luwih cepet (lan tetep masak kanthi cepet nalika dina porsi) kita wis nyoba nanggang sawetara kanthi asil sing apik.

  • Panggangan sajian ditutupi 50-60 menit.
  • Copot saka oven lan kelangan rampung ing konter (tetep ditutupi, kukus bakal mbantu masak).
  • Tutup uga lan kulkas .
  • Ing dina sing disedhiyakake, copot kulkas paling ora 30 menit sadurunge dipanggang. Panggang ditemokake kira-kira 35 menit utawa nganti digawe panas.

Resep Kentang Liyane sing Sampeyan Senengi

panggang kentang scalloped ing sajian karo jamu 4.94saka773swara NyemakResep

Resep Kentang Scalloped

Wektu Persiyapan25 menit Wektu Masak1 jam rong puluh menit Wektu istirahatlimalas menit Total Wektu1 jam Papat. Lima menit Pelayan6 porsi PanganggitHolly Nilsson Kentang Scalloped minangka casserole kentang sing sampurna! Kentang tender ing saos bawang krem ​​sing dipanggang nganti sampurna emas. Print Pin

Bahan-bahan

  • ¼ cangkir mentega
  • 1 gedhe bawang bombay diced
  • loro cengkeh papak dicincang
  • ¼ cangkir glepung
  • loro cangkir susu
  • 1 cangkir duduh kaldu pitik
  • setengah sendhok teh uyah
  • ¼ sendhok teh mrico
  • 3 pon kentang putih diiris kira-kira thick 'kenthel
  • uyah lan mrico kanggo rasa

Tindakake Nglampahi karo Penny ing Pinterest

Pitunjuk

  • Panaskan oven nganti 350˚F.
Saos
  • Kanggo nggawe saos, lebur butter, bawang lan bawang putih kanthi panas sedheng. Masak nganti trikatuka empuk, udakara 3 menit. Tambah glepung lan masak nganti 1-2 menit.
  • Nyuda panas dadi kurang. Gabungke susu lan duduh kaldu. Tambah jumlah cilik sekaligus whisking dadi kenthel. Campuran kasebut bakal dadi kenthel banget, terus tambahake cairan sekaligus nganti dikocok nganti rata.
  • Sawise kabeh cairan wis ditambahake, godhok nganggo panas sedhengan nalika terus dikocok. Aduk uyah lan mrico lan godhok 1 menit.
Majelis
  • Panggang sajian panggang 9'x13 '. Lebokake ⅓ kentang ing sisih ngisor lan wenehake uyah lan mrico. Tuang ⅓ saos saos krim ing ndhuwur.
  • Baleni lapisan sing diakhiri karo saos krim. Tutup lan panggang sajrone 45 menit.
  • Tutup lan panggang kanthi tambahan 35-45 menit utawa nganti coklat emas lan kentang wis lembut. Broil suwene 3-4 menit kanggo entuk ndhuwur emas.
  • Ngidini ngaso suwene 15 menit sadurunge dilayani.

Informasi Nutrisi

Kalori:286,Karbohidrat:39g,Protein:9g,Lemak:sewelasg,Lemak jenuh:7g,Kolesterol:30mg,Natrium:484mg,Kalium:1122mg,Serat:6g,Gula:5g,Vitamin A:465IU,Vitamin C:30.8mg,Kalsium:179mg,Wesi:7.7mg

(Informasi nutrisi sing disedhiyakake minangka perkiraan lan bakal beda-beda adhedhasar cara masak lan merek bahan sing digunakake.)

Tembung kuncikentang scalloped KursusPiring Sisih DimasakWong Amerika© SpendWithPennies.com. Konten lan foto dilindhungi hak cipta. Nuduhake resep iki disengkuyung lan dihargai. Nyalin lan / utawa nempel resep lengkap menyang media sosial dilarang banget. Mangga deleng kabijakan panggunaan foto ing kene .

Apa Bedane Kentang Scalloped lan Au Gratin?

Kentang au Gratin uga diarani kentang keju amarga saus putih iku saos keju (lan keju asring diwutahake ing antarane lapisan lan / utawa topping roti).

Resep kentang scalloped iki bisa (mesthi) ditambah karo keju utawa ditambah keju, nanging kadang aku seneng kesederhanaan ing resep iki tanpa keju. Manis bawang lan susu minangka tambahan sing sampurna kanggo irisan kentang iki!

Apa Sampeyan Bisa Beku Kentang Scalloped?

Kentang iki bakal disimpen ing kulkas udakara 4 dina lan adhem kanthi becik ing gelombang mikro, oven utawa wajan! Yen sampeyan pengin beku luwih dawa, ya, kentang scalloped bisa beku!

Meh kabeh piring casserole bisa beku kanthi sampurna kanthi sethithik. Yen nggawe panganan mesin pembeku, cara paling apik kanggo beku kentang yaiku ora masak kabeh, nanging kari sethithik wae. Banjur, yen wis adhem ing kulkas, wenehake cara sing dikepengini lan bungkus kanthi saksama sadurunge dipasang ing beku. Kanggo muter maneh, cukup cair lan rampung masak nganti kentang empuk maneh!

Nalika iku pilihan sing apik, paling asring kita pengin beku turahan. Ing kasus iki, kentang scalloped iki beku kanthi apik, sanajan aku ngerti kadang kala pecah nalika dipanaskan maneh nanging rasane isih kepenak!

REPIN Casserole Fantastic iki

kepiye masak zucchini sing gedhe?

Wajan kentang scalloped panggang sing ditawakake ditampilake kanthi judhul

kentang scalloped ing baking piring kanthi teks